Medve tört be egy pékség garázsába, ötvennél több muffinnal, meg pár kókuszos tortaszelettel lécelt le

Nem tudni, fizetett-e érte, de van egy kósza megérzésünk.

A Connecticut állambeli Avonban működő Taste by Spellbound nevű pékség dolgozói épp a kiszállításra kész tortákat és süteményeket pakolták az autóba, amikor egy feketemedve jelent meg a pékség garázsában – írja az MTI.

A pékség tulajdonosa Instagram-bejegyzésében arról számolt be, hogy az egyik alkalmazott kiáltására figyelt fel: a garázsban tartózkodó Maureen Williams a WTNH helyi televíziós csatornának később nyilatkozva elmondta, hogy először kiabálással próbálta elijeszteni az állatot, az azonban többször is visszafordult, és egyre közelebb jutott hozzá. A nő végül kihátrált a garázsból és futásnak eredt.

A televízió által bemutatott biztonsági felvételeken látható, amint

a medve egy muffinokkal teli dobozt húz ki a parkolóba, közel hatvan darabot felfalva a süteményből, amit egy kókusztorta néhány szeletével öblített le.

Mire a rendőrség kiérkezett a helyszínre, az édesszájú medve már odébb állt: a dolgozóknak végül autódudával sikerült elijeszteniük az állatot.

Az esetben senki sem sérült meg, az államban élő 1000-1200 feketemedve azonban számtalan veszélyes helyzetet okoz: az elmúlt évben összesen 158 medvékkel való találkozást jelentettek a lakók – ebből hatvanhétszer lakóházakba tévedtek be az állatok.

Medve tavaly összesen két alkalommal támadt medve emberre Connecticutban, de már idén is megsérült egy nő, aki kutyasétáltatás közben találkozott egy példánnyal.