Megtollasodhat Nagy-Britannia Katalinék gyerekéből

Több, mint 418 milliárd forintnyi pénzt hozhat Katalin és Vilmos gyereke az országának. Már a kis György is sok pénzt termelt, de ha lány születne, megnyílnának a britek pénzeszsákjai, folyna a pezsgő a kisbabás bögrékbe.
Kapcsolódó cikkek

Óriási összegekkel mutatja be a brit Telegraph, mi fog történni, miután megszületik Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermeke. Kiskereskedelmi szakértők szerint, ha lány születik, akkor élete végéig 1 milliárd font (418,7 milliárd forint) bevételt termelhet a brit államnak. Csak a születését követő napokra 80 millió font (33,5 milliárd forint) bevételt várnak.

A számításoknak már lehet némi alapjuk: György herceg két évvel ezelőtti születése 247 millió fonttal (103,4 milliárd forinttal) dobta meg a brit gazdaságot. Ugyan most kisebb a felhajtás, mint az első gyerek születése előtt, de egy lány hosszútávon több pénzt termelhet. Persze a pénz zöme a divatcégekhez és az emléktárgyak gyártóihoz és eladóihoz kerülhet. Az egészbe beleszámolják azokat a költéseket is, amik a gyerek születésének megünneplésére mennek majd el, így az ünnepi vacsora hozzávalóit és a pezsgőt is.

Katalinék gyereke élete során ihletet adhat majd a divattervezőknek, így a divatipar is lendületet nyerhet az eladások miatt, de a megszólaltatott Joshua Bamfield professzor szerint a vállalkozókedv is fokozódhat.

Az őrület már megkezdődött: a királyi udvarhoz tartozó Royal Collection Trust már közölte, piacra fog dobni szuveníreket, tányérokat és bögréket, de az Emma Bridgewater porceláncég is bejelentette, hogy sajátmárkás termékeken dolgozik.

Eközben II. Erzsébet királynő csendben megünnepli a 89. születésnapját, amihez a család nagy része csatlakozik a nap folyamán – emlékeztet a Telegraph.