Érvénytelen Vukán György végrendelete

A hagyatéki tárgyaláson derült ki, hogy érvénytelen a zeneszerző végakarata, az örökösöknek azonban sikerült peren kívül megegyezniük.
Kapcsolódó cikkek

Már beszámoltunk róla, hogy a tavaly elhunyt zeneszerző Horgas Eszter fuvolaművészre hagyta százmilliós vagyonát, miközben vér szerinti unokahúgát csak egy drága ékszer illeti. A szerdai hagyatéki tárgyaláson azonban kiderült, hogy a végrendelet alakilag érvénytelennek minősül, miután négy másik végakarat is előkerült. Ennek ellenére az örökösöknek sikerült megegyezniük, így nem kell perre vinni az ügyet.

Vukán unokahúga, Ágnes elmondta, így is boldog, hogy a nagybátyja szellemi hagyatékából neki is jutott, de nagyon örülne, ha a pianínót is ő kapná, ami szintén Horgashoz került.

“Szívesen odaadnám ne­ki, de még nem döntöttem, mert például a zongoráról Gyuri nekem külön írt. A hagyatéki tárgyaláson Ágnes is belátta, hogy mindenekfölött van az örökhagyó akarata. Én pedig örülök, hogy elkerültük a pert, és hogy az történik, amit Gyuri szeretett volna. Az autókat, a herendi porcelánokat, a festményeket, a bankszámlákon található összegeket mind az alapítványba teszem, ebből engem nem illet semmi, csak a közös emlékek” – mesélte a fuvolaművész a Borsnak.

Címkék: