Depardieu-t elbűvölte a szegedi halászlé

A világhírű művész a magyar konyha rabja lett. Soha nem evett még olyan finom gyümölcsöket, mint 25 évvel ezelőtt Magyarországon, és míg Szegeden lesz, nem fog mást enni, csak halászlevet.
Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban beszámoltunk, a francia színész Napóleon szerepét alakítja pénteken és szombaton este a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok Háry Jánosában. Már korábban elismerően szólt a magyar színészekről, külön kiemelve Bodrogi Gyulát, és elmondta, hogy örömmel fogadta a fesztivál felkérését, ugyanis fontos emlékek kötik Magyarországhoz, mivel még 1987-ben, a Cyrano forgatása idején fél évet szinte itt élt.

Depardieu szerda este érkezett Szegedre menetrendszerinti járattal, és még az éjszaka közepén – barátai tanácsára – megkóstolta a világhírű szegedi halászlét. „Míg itt leszek, csak hallevet fogok enni” – lelkendezett a Bors újságírójának a világsztár.

És bár egy kukkot sem ért abból, ami körülötte zajlik a színpadon, azt pontosan látja, hogy „a magyar emberek dolgosak”, és „minden részletre odafigyelő emberekkel” fog együttdolgozni Szegeden.