Betongerendák borultak az útra

Karambolozott autókat akart kikerülni, ezért csúszott árokba egy kamion.

Ahogy arról korábban beszámoltunk nem sokkal 12 óra után árokba csúszott egy kamion Dunaújváros közelében.

Információink szerint két autó ütközött össze a 6-os út és a Papírgyári út kereszteződésében. A balesetet szenvedett kocsikat akarta kikerülni egy túlméretes szállítmánnyal megrakott nyerges vontató, amikor a kerekei alatt megcsúszott az útpadka – mondta a Fehérvár24-nek Farkas- Bozsik Gábor a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor

A helyszínre a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók indultak el. A helyszínről egy súlyos és két könnyű sérültet szállítottak el a mentők.

A kamion a Papírgyári útról kanyarodott rá a 6-os útra Budapest felé, amikor a vontatmány bal hátsó kerekei az út melletti útpadkára gurultak. A három darab húsz tonnás betongerenda, és a szerelvény súlya alatt a padka megrogyott és a kerekek megsüllyedtek, végül valamennyi jobb oldali kerék a levegőbe került.

Fotó: FMKI

Egy dunaújvárosi gazdasági társaság kétszáz tonnás darujával pakolták át a betongerendákat egy másik kamionra. Este fél kilencre talpra állították a kamiont, a betonelemek átrakodása és az út megtisztítása után, fél tíz előtt indulhatott meg a forgalom a 6-os úton.

Címkék: baleset6-os út