Horror és félelem a metrón – Fotók

Megdöbbentő és ijesztő képek láttak napvilágot a new yorki metró 80-as évekbeli világáról. Fegyverek, erőszak, koszos szerelvények: fel merne szállni?

A képeket látva egy szavunk sem lehet a magyarországi metrók állapotára és tisztaságára. Hozzá kell tenni, hogy a lent látható felvételek még a 80-as években készültek. Szikrányi túlzással sem élünk, mikor azt írjuk, némelyik kép egy horrorfilmbe is beillene. Egy utas kezében például kés villan, a másik rágyújt utazás közben, van aki baseball ütővel tesz fenyegető mozdulatokat a kamerának.

A szerelvények falát egymásra mázolt graffitik tarkítják, néhol különös alakok is feltűnnek, az utasok többségén pedig szinte látszik a félelem. A metró föld alatti, misztikus világa taszító helynek bizonyult bő harminc évvel ezelőtt a Nagy Almában. A teljes galériát itt nézheti meg!

A The Roosevelt cikkéből kiderül az is, hogy a látszat nem csal. Valóban a bűn és a randalírozás helye volt némelyik vonalszakasz. Arranem tér ki az írás, hogy ki készítette ezeket a képeket és megúszta-e, de hozzáteszik, hogy az elmúlt évtizedekben szembetűnő volt a fejlődés. Mára természetesen sokkal kulturáltabb körülmények fogadják a városlakókat a földalatti vasúton.