Rákkal küzdött Pikali Gerda

A színésznőnél gyerekkorában diagnosztizáltak daganatot, ami később az agyára is ráhúzódott.
Kapcsolódó cikkek

Kevesen tudják Pikali Gerdáról, hogy hosszú éveken át küzdött daganatos betegséggel, és állapota egyszer annyira rosszra fordult, hogy az orvosok csupán egy évet adtak neki és a színi pálya helyett bakancslista készítését javasolták.

“Hetedik osztályos volt Gerda, amikor fájt a füle, és vérzett. A vizsgálatokon kiderült, hogy egy daganat nőtt a fülében. Minden évben újra és újra ki kellett operálni, ilyenkor egy egész hónapot feküdt a hódmezővásárhelyi kórházban, ahol megtanult türelemmel várni és fogcsikorgatva küzdeni. A daganat azonban így is a füléről az agyára húzódott” – mesélte a Vasárnapi Blikknek Gerda egyik unokatestvére.

A rokon szerint nem ez volt az utolsó, hogy Gerdának a halállal kellett szembenéznie: első kisfia születése után trombózist kapott. Miután ezzel is megküzdött, hamar ismét állapotos lett, és bár azt javasolták neki, hogy ne tartsa meg a babát – mert az életét veszélyeztetné a terhességgel – nem hallgatott senkire.

“Az orvosok és a családtagok is megpróbálták lebeszélni arról, hogy megtartsa a babát, mert életét kockáztatta a gyors terhességgel. De Gerda úgy döntött, abortusz helyett inkább harcol a babáért, naponta kétszer injekciózta magát egy újabb trombózis ellen. Gerda visszahúzódó, vidéki lány, akinek a család nagy érték, most is a világon a legbüszkébb Marcira és Barnabásra” – mesélte a rokon.

Pikali Gerda ma is évente jár kontrollra a daganatos betegség miatt.

“Évente kell kontrollra járnom a daganatos betegség miatt, de tíz éve nyoma sincs. A mai napig hálás vagyok Rovó Lászlónak, a szegedi klinika fül-orr-gégészének, aki megmentette az életemet” – árulta el a színésznő.

Pikali Gerda és Rékasi Károly ma már nyíltan vállalják a kapcsolatukat, legutóbb egy nyilvános rendezvényen jelentek meg együtt, ahol a kamerák előtt csókolóztak, amit a Best fotósa meg is örökített. A rendezvény után Rékasinak azonban nem tetszett, hogy a távozásukat is meg akarják örökíteni, ezért rátámadt egy fotósra.

Fotó: RTL Klub