Csányi Sándor feljelenti és beperli Lázár Jánost

Csányi Sándor feljelentést tesz, valamint polgári pert indít tegnapi kijelentései miatt Lázár János államtitkár ellen.
Kapcsolódó cikkek

Büntetőfeljelentést tesz Csányi Sándor Lázár János ellen – tudta meg a Nol.hu. Az OTP sajtófőnökének tájékoztatása szerint Csányi, a feljelentés mellett polgári peres eljárást indít a Miniszterelnökséget vezető államtitkár ellen, a tegnapi sajtótájékoztatóján tett kijelentései miatt.

Forrás: MTI/Beliczay László

Lázár János az NFÜ frissen megbízott vezetőjeként sajtótájékoztatót tartott, ahol is, egy újságírói kérdésre reagálva a bankvezért az ország első számú uzsorásának nevezte, aki – mint fogalmazott – a devizahitelesektől megszerzett milliárdjaival páváskodik.

Forrás: MTI

Mivel az uzsoráskodás Magyarországon bűncselekmény, az államtitkár, amennyiben Csányi valóban jogi útra tereli az ügyet, rágalmazással és a becsületsértéssel is vádolható.

– Hiszek az igazamban, és ezért mindig, minden szavamért vállalom a felelősséget. Nyugodtan állok bármilyen bíróság elé – mondta el az ügy kapcsán Lázár János az MTI-nek, hozzátéve, szükség eseten az Országgyűlésben tájékoztatja képviselőtársait a mentelmi jogával kapcsolatos döntéséről.