Képviselőtársa jelentette be a polgármester láncfűrészes akcióját

A csongrádi polgármester, miután többször is hiába kérte az illetékeseket, vágjanak ki három kiszáradt fát a városban, láncfűrészt ragadott és maga vágta ki a már elpusztult növényeket. Az eset után egyik képviselőtársa köztulajdon elleni vétség miatt feljelentést tett a rendőrségen.
Kapcsolódó cikkek

Miután nem tudta tovább nézni az önkormányzat hivatott cégének tétlenségét, Kőrösi Tibor csongrádi polgármester maga vágott ki három kiszáradt fát a Hunyadi és az Ifjúság téren. A város első embere tettéről internetes blogjában is beszámolt. Mint írta, „vannak dolgok, amikről azt gondolja az ember, hogy elég azt egyszer elmondani. Egyrészt mert nem túl bonyolultak, másrészt mert eléggé feltűnőek. Nem túl bonyolult például néhány kisebb száraz fát kivágni. Általában látom a fától az erdőt, de magát a fát is, főleg ha az már hónapok óta kipusztult. Ezért is mertem – szó szerint – én magam is belevágni az Ifjúság tér és a Hunyadi tér néhány kiszáradt fájába. Fogtam a kis láncfűrészem és elindultam. Kivágni.”

Másnap Nagypál Sándor csongrádi képviselő köztulajdon elleni vétség miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a helyi rendőrkapitányságon. A városatya az üggyel kapcsolatban a Délvilágnak elmondta, a város minden állampolgárára egyformán kell vonatkozni a szabályoknak, a fáknak – még ha azok élettelenek is – nem lehet önkényesen nekiesni.

A rendőrség egyébiránt nulla forint vagyoni kárt állapított meg. Az ügyet, elfogultság miatt egy másik település rendőrkapitánysága vizsgálja tovább.