Trófeákat loptak Csákváron

Még aznap elfogták őket

Lopás miatt indult büntetőeljárás egy 19 és egy 20 éves férfivel szemben, akik Csákváron egy családi házból agancsokat és agyarakat loptak el mondta a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika a megyei rendőrség szóvivője.

Miközben a tulajdonos bent aludt a hálószobájában, a két elkövető a nyitott ajtón keresztül bement a házba. Ott a falról leakasztottak két őzbak agancsot, majd eltávoztak. Miután a közeli parkban elrejtették a trófeákat, visszamentek a házhoz. Másodszor is behatoltak, majd magukhoz vettek két faragott fatáblát, amin vaddisznóagyarak voltak. Ekkor azonban a tulajdonos felébredt, rájuk kiabált és megzavarta őket. Így a két tettes elmenekült. A fatáblát az agancsokhoz hasonlóan a parkba vitték, majd ugyanott egy fa alatt elrejtették.

A csákvári körzeti megbízott a lopással kapcsolatos jelzést követően a községben adatgyűjtést végzett, melynek során sikerült beazonosítania a két elkövetőt.

A 19 és a 20 éves helybéli férfiakat még tegnap sikerült elfognia. Ezt követően előállította őket a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Ennek során mind a kettőjük részletes beismerő vallomást tett.

Az elrejtett trófeák a rejtekhelyen megkerültek, azokat a rendőrök lefoglalták. Így a lopási kár – ami összesen 49000 Ft – megtérült.

A két elkövetővel szemben a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya gyorsított eljárás keretében tervezi a nyomozás lefolytatását, így a trófea-tolvajok ügyében akár már napokon belül ítélet születhet.