Bianchi balesete: ezt látta a kamera

Még mindig nem hozták nyilvánosságra a felvételt Jules Bianchi vasárnapi balesetéről, ám az egyik pályakamera rögzítette a történteket.

A Marussia francia pilótája a Japán Nagydíjon szörnyű balesetet szenvedett, miután becsúszott, egy a pálya bukóterében épp mentést végző traktor alá.

Az esetről egy amatőr felvétel már kikerült a netre, a közvetítést végző kamera képét viszont a FIA nem mutatta még meg.

A német Auto Motor und Sport viszont úgy tudja, a kanyarban szolgálatot teljesítő operatőr nem is rögzítette a balesetet, mivel épp elfordult a kamerával, azonban egy pályakamera rögzítette az ütközést.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezen az látszik, hogy Adrian Sutillal ellentétben Bianchi autója nem pördült meg a kicsúszáskor. A Marussia túlkormányzott lett, Bianchi ezt vélhetően túlreagálta, ezt követően egyenesen, nagy sebességgel csapódott be a traktorba.

A telemetriai adatok szerint Bianchi a pálya elhagyásának időpontjában 213 km/órás sebességgel haladt, a becsapódás ereje pedig 50 G körüli volt.

A baleset után a francia versenyzőt rohamkocsival szállították a közeli kórházba, ahol azonnal megoperálták. Több lap állítja, kómában van, mások szerint lélegeztetőgépre kapcsolták és még egyszer meg kellett operálni egy vérömleny miatt. A francia pilóta szülei közleményben tudatták, hogy Bianchi komoly agyi sérülést szenvedett.