Alonso Vettelt méltatta

Fernando Alonso a szingapúri Nagydíj előtt már bajnokká avatta Sebastian Vettelt. A két pilóta a monzai összecsapásukról előadta a véleményét.

A vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Sebastian Vettelnek idén először lehetősége lesz rá, hogy megszerezze a 2011-es bajnoki címet. A ferraris Fernando Alonso szerint teljesen megérdemelten.

“Fantasztikusan versenyez. Szerintem idén nem hibázott vagy nagyon keveset hibázott csak. Tavaly több esélyünk volt. A Red Bull tavaly is nagyon erős volt, de akkor voltak gondjaik némelyik futamon. Idén minden problémát kijavítottak, az autó pedig ugyanolyan gyors, mint tavaly. Vettel minden futamon célba ért, azt hiszem, ő az egyetlen pilóta, aki idén minden versenyt befejezett és a tetejébe nagyon-nagyon jól is versenyez” – méltatta Alonso a németet Szingapúrban.

“Amikor egy ilyen domináns autót vezet valaki, könnyű megszerezni a pole-t, megnyerni a versenyt, de voltak idén igen nehéz futamok is, például Kanadában vagy Silverstone-ban és Vettelnek akkor is sikerült tökéletes kört hozni az időmérőn és tökéletes versenyt futnia a rajttól a célig. Szóval mindent egybevetve ő volt a legjobb, a csapat és a csomag is a legjobb, szóval megérdemelten vannak ott, ahol” – szögezte le a spanyol, aki a kérdésre, hogy végleg lemondott-e az idei bajnoki reményeiről, egy tömör igennel válaszolt.

Alonso és Vettel legutóbb, Monzában egy igen rizikós előzésben volt szereplő, amikor a ragyogó rajttal az élre álló ferrarist a biztonsági autó utáni újrarajtolásnál a címvédő félig a füvön előzte meg. Az esetet mindkét pilóta felidézte a mostani hétvége kezdetén.

“Úgy hallottam, egyesek arról írtak, hogy én rosszat mondtam volna róla Monzában a futam után a safety cart követő előzése kapcsán. Hihetetlen, egyesek meddig nyújtanak mindenféle koholt sztorikat! Nem hogy egy szóval sem kérdőjeleztem meg az esetet, de még jó hangulatban is beszélgettünk róla, a sajtótájékoztatón is láthatta ezt mindenki!” – írta Alonso a Ferrari honlapján.

Vettel “határesetnek” bélyegezte a ferraris monzai védekezését, de hangsúlyozta, hogy a történtek még belefértek a versenyzésbe.

“Azt hiszem, nem számított rá, hogy balról jövök, szóval próbáltam belülről bebújni a második sikán előtt. Először nem is látott, de amint észrevett, nem lassított, azonban jobbra húzódott, hagyott helyet.”

“Határeset volt. Tudtam, hogy ha előzni akarok, akkor valamit csinálnom kell. Az azt megelőző kör húzósabb volt, amikor a féktávon húzott elém és nem volt helyem. De a futam után megbeszéltük, minden rendben. Ha egy olyan tapasztalt ember ellen versenyzünk, mint Fernando, akkor belefér a határok feszegetése, nem kell aggódni a test test elleni csata miatt, mert biztosak lehetünk benne, hogy hagy majd helyet. Nem sokat, de eleget” – tisztázta a német.