Briatore nem tenné egy csapatba Alonsót és Vettelt

Ha Fernando Alonso menedzserén, Flavio Briatorén múlik, a spanyol soha nem kerül egy csapatba a világbajnoki címvédő Sebastian Vettellel.

Nem örülne egy Fernando Alonso, Sebastian Vettel felállásnak Flavio Briatore, a spanyol pilóta menedzsere. Briatore szerint egyetlen istállónál sem működne ez a párosítás. “Soha nem akarnám összehozni az Alonso-Vettel duót” – jelentette ki Briatore. “Ez kettévágná és jelentősen gyengítené bármelyik gárdát.”

Briatore, aki Alonso mellett Mark Webber ügyeit is intézni, el van ragadtatva a világbajnoki címvédő teljesítményétől. “Vettel szupererős. Megvan benne minden, Michael Schumacherre és Alonsóra emlékeztet, amikor megnyerték első bajnoki címüket. Mindketten erősebbek, magabiztosabbak voltak második világbajnoki évükben.”

Briatore a Mercedesnél próbálkozó Schumacherről is ejtett néhány szót. “Most gyakran azért küzd, hogy bekerüljön az első tízbe. Ezt valahol nagyon szomorúnak tartom. Ja, és Olaszország a pletykák országa, sok mindent hallani, de jelenleg nem tervezem, hogy csapatvezetőként visszatérek a Forma-1-be.”