Garami József a legnagyobb túlélő

Tizenegy éve gardírozza az MTK-t a 76 éves mesteredző. Ezalatt 161 edzőváltást élt meg az NB1-ben.

A blikk.hu kiszámolta, hogy amióta Garami József, a kék ing-szürke öltöny-szürke ballonkabát kombóban ácsorog a Hungária körúti kispad mellett épp 161 edzőváltást élt meg. Hogy mindez az augusztus 9-én 76. életévét betöltő edző dicsősége, az MTK átgondolt irányításának érdeme, vagy másik oldalról nézve a magyar labdarúgás szégyene, azt döntse el mindenki maga. 

 

Tény, Garami képviseli az állandóságot az NB1-ben. Az minden esetre elgondolkodtató, hogy Garami (megbízatás kezdete: 2004. június 4.) után szakadék van. A sorban Kondás Elemér (Debrecen – 2011. április 20.) követi a maga szerény négy évével, míg a dobogó harmadik fokára már csak olyan edző fér fel (Bekő Balázs – Kecskemét, 2013. június 24.), aki kevesebb, mint két éve ül csapata kispadján.

A fradis Thomas Doll, aki még szinte meg sem szokta Budapestet, lévén nem is olyan rég, 2013. december 18.-án neveztek ki, az ötödik a rangsorban. Ebből is látszik, kevés helytől eltekintve elképesztő kapkodás jellemzi a magyar klubfutballt. Már csak ezért is jár a gratuláció Garami mesternek!