Blatter olyan mint Jézus, vagy Abraham Lincoln

Meglepő kijelentést tett a Dominikai Labdarúszó Szövetség elnöke.

Az észak- és közép-amerikai futballszövetségeket tömörítő konföderáció (CONCACAF) a regnáló Joseph Blattert támogatja majd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) május végén sorra kerülő elnökválasztásán.

“A tagok úgy döntöttek, hogy továbbra is Blattert támogatjuk” – jelentette ki a Nassauban tartott kongresszus után Jeffrey Webb, a CONCACAF újabb négy évre megválasztott elnöke. 


 Fotó: Europress Fotóügynökség  

Osiris Guzman, a dominikai szövetség elnöke a BBC jelentése szerint többek között Jézushoz, Abraham Lincolnhoz és Martin Luther Kinghez hasonlította a FIFA 79 éves svájci elnökét, míg a trinidadi szövetség “a labdarúgás atyjának” titulálta Blattert. 
    
Múlt kedden Issa Hayatou, az afrikai konföderáció (CAF) elnöke biztosította a regnáló elnököt a teljes kontinens támogatásáról. 
    
Az ötödik ciklusáért induló svájci sportvezető ellenfele a május 29-i zürichi elnökválasztáson Ali bin al-Husszein jordán herceg, Luis Figo korábbi aranylabdás portugál válogatott futballista, valamint Michael van Praag, a holland szövetség elnöke lesz.