Mészöly Géza nem volt elég Merész

Hogy miért tart itt a magyar futball? Sok más mellett azért, mert az edzők - tisztelet a kivételnek - látványosan fordítva ülnek a lovon...

Két sportág, két intellektus, két merőben ellentétes hozzáállás a sportolóhoz, a tanítványhoz.

Merész András, a női vízilabda Európa-bajnokság spanyolok elleni vesztes elődöntője (9-8) után eképpen nyilatkozott:

„Arra emlékeztetnék, hogy egy női vízilabdázó vagy éppen bármely sportoló általában annyit szokott csinálni a pályán vagy a vízben, amennyit megtanítanak neki, amennyi edzést elvégez, amennyi munkát belefektetnek. Egy ilyen vereség tehát elsősorban az edzők, az Edző veresége. Biztosan lehetett volna mást csinálni bizonyos helyzetekben, akár a felkészülés alatt, de jelen pillanatban azt nem tudom megmondani, mit. A játékosaim ma is mindent megtettek, ami emberileg lehetséges. Mint csapat, mentális értelemben ma is együtt voltak, ezt nyugodtan kijelenthetem. Sajnos azonban játékban ez nem mondható el. Néha elvitte a játékosokat az egyéni hév, voltak, akik úgy érezték, hogy bizonyos helyzeteket nekik kell megoldani. Ez általában sem szokott hosszú távon kifizetődni, ma sem volt így” 

Fotók: MTI

Mészöly Géza, az U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meg eképpen a portugálok elleni 6-1-es vereséget követően: 

“Én is vállalom a felelősséget, de felháborító, néhány kulcsjátékos – mint Tamás Krisztián, Kalmár Zsolt vagy Nagy Dominik – mit művelt a pályán. Ez tanuló időszak nekünk. Itt kőkemény csapatok vannak. Ausztriát meg kellett volna vernünk! Portugáliát akkor sem vertük volna meg, ha behugyozunk. És ha az osztrákokat legyőzzük, ez a mérkőzés is más lett volna.”