Velük kezdhet a Debrecen a BL-ben

Ugyan még hivatalosan nem bajnok a Loki, tulajdonképpen ezt a tényt már elkönyvelhetjük. A cívisvárosiak a BL-selejtező második körében kapcsolódnak majd be, ahol erősebb és gyengébb csapatokat is kaphatnak.

Miután a Debrecen 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a Pancho Arénában, a záróforduló előtt hárompontosra növelte előnyét a második helyezett Győr előtt, s kisebb csoda kéne, hogy ne a Loki legyen a bajnok.

A csakfoci.hu ennek megfelelően máris összegyűjtötte a DVSC lehetséges ellenfeleit a nyári BL-selejtezőkön. A magyar aranyérmes a második körben kapcsolódik majd be, s már az is biztos, hogy a debreceni együttes jó koefficiensének köszönhetően kiemelt lesz a sorsoláskor.

Fotó: MTI

Örömteli, hogy ezáltal Kondás Elemér csapata elkerüli a Steaua, a Celtic, a Dinamo Zagreb, a BATE Borisov, a Maccabi Tel Aviv, a Legia Varsó vagy a Maribor gárdáját is, ugyanakkor a svéd Malmö és a norvéd Stromsgödset is a piros-fehérek útjába kerülhet.

Továbbjutás esetén a rá következő kanyarban már nem lesz kiemelt a debreceni gárda. A csoportkörbe kerüléshez három párharcot kell sikeresen megvívni.

 

A DVSC lehetséges ellenfelei:

Dinamo Tbilisi (grúz)
Malmö (svéd)
KR Reykjavík (izlandi)
F91 Dudelange (luxemburgi)
Strømsgodset (norvég)
The New Saints (walesi)
St. Patrick’s Athletic (ír)
Skënderbeu Korcë (albán)
Rabotnicki Skopje (macedón)
Valletta (máltai)
Zrinjski Mostar (bosnyák)
Cliftonville (északír)
Zalgiris Vilnius (litván)
a montenegrói bajnokság győztese

+ a három előselejtezős párharc győztese

érdekelt csapatok: Levadia Tallinn (észt), HB Tórshavn (feröeri), FC Santa Coloma (andorrai), Banants (örmény), Lincoln Red Imps (gibraltári), San Marino bajnoka