A Vidi kétgólos kupahátrányban az ETO ellen

Némi meglepetésre a Győr nyert Sóstón.

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését a Vasas és a Debrecen játszotta, a Loki simán nyert a Fáy utcában az első mérkőzésen, így jó eséllyel várja a visszavágót, pontosabban már a döntőben érezheti magát.

A másik párharc ennél jóval keményebb, hiszen a bajnoki listavezető Győr és a Videoton találkozik. Nos, a két csapat a hétvégén a bajnokságban már összecsapott, ott a fehérváriak valamivel jobban játszottak, és 1-1-es döntetlent értek el Győrben.

A Vidiben kezdett a fiatal Zsótér Dávid, és Gyurcsó Ádám is, utóbbi győri beállítása jól sült el. Most is ő aktívkodott az elején, de Kovács István is fickándozott. Egy Mitrovic-szabadrúgás után azonban Strestik egy 16-os vonaláról ellőt labdával vezetett a Győr (0-1) a 31. percben – váratlanul.

Furcsa, de jobb volt a Videoton, mégis a Győr szerezte a gólokat. Juhász Roland kapufát is lőtt egyébiránt, a második félidőben gyakran elöl játszott a volt válogatott védő. De Tokody Tibor talált a kapuba, nem ő, és ezzel könnyen lehet, hogy el is döntötte a továbbjutást.

Előnyben az ETO

Eredmény – labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés

Videoton – Győri ETO FC 0-2 (0-1)
gólszerzők: Strestik (31.), Tokody (67.)