Nagy meccset nyert az Espanyol

A barcelonai együttes 3-2-re győzött a Mallorca ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában.

Kiesési rangadót rendeztek Barcelonában, hiszen a Mallorca a 18., az Espanyol a 16. helyen állt a forduló előtt, menekülőre kell fogniuk a későbbiekben, ha a Primera Divisionban szeretnének maradni jövőre is.

A 16. percben Simao fantasztikus szabadrúgásával szerezte meg a vezetést a hazai együttes, de a vendégek a szünetig megfordították az eredményt. Egy nagy védelmi hiba után hazafejelték a labdát, amelyre lecsapott Dos Santos, és laposan a kapuba lőtt, majd a 42. percben egy szöglet utáni kipattanót Javi Marquez lőtt a kapuba 32 méterről – laposan haladt előre a labda, amely megpattant egy védőn, így nem tudott felkészülni a hazaiak kapusa.

A 62. percben sérülés miatt le kellett cserélni a Mallorca kapusát, Aouatét, helyére Mino állt. Hat perccel később egy megadható fault után 11-esből egyenlített az Espanyol, majd a 81. percben Luna megkapta második sárgáját.

Az emberelőnyben játszó Espanyol ki is használta a lehetőséget: Baena egy kapu előtti tűzijáték után vágta a labdát a kapuba (pedig előtte óriási ziccert hagyott ki Casadesus.

Győzött Javier Aguierre együttese.

Eredmény – spanyol bajnokság:
Espanyol – Mallorca 3-2 (1-2)
gólszerzők: Simao (16.), Verdu (68., 11-esből), Baena (83.), illetve Dos Santos (35.), Marquez (42.)
piros lap: Luna (81., Mallorca)

A találkozó összefoglalója: