Feljelenti a Ferencváros a sportnapilapot

A zöld-fehér klub azért tesz büntető feljelentést a Nemzeti Sport ellen, mert a lap munkatársai feltörhették a klub weboldalát.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke jegyzi azt a közleményt, amely a zöld-fehérek weboldalán jelent meg.

Ez alapján a „Ferencvárosi Torna Club büntető feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt”.

Az NSO hétfőn közölte a fradi.hu oldalra hivatkozva (a cikket lefotózva), hogy Milan Peric, a Videoton támadója aláírt a Ferencvároshoz.

A közlemény szerint: „a hír tervezetét a fradi.hu a saját belső hálózatán tárolta, várva arra, hogy az utolsó aláírást követően a leggyorsabban tudja tájékoztatni szurkolóinkat. A cikk a játékossal kapcsolatos tárgyalássorozat lezárását megelőzően került nyilvánosságra, amely a Ferencvárosi Torna Club tárgyalási pozícióit jelentősen gyengítette. A hír maga a fradi.hu-n jelen pillanatig sem jelent meg, így a hír megjelenésének tényét valótlanul állítja a Nemzeti Sport Online.”

Az NSO egyébként ezt írta a hírben: “(A Ferencváros honlapjáról azóta rejtélyes módon eltűnt a Perics szerződtetéséről szóló hír. Hogy miért? Azt egyelőre nem lehet tudni.)”

“Olvastuk a közleményt, most várjuk a hivatalos fejleményeket. Továbbra is szeretnénk a Ferencvárossal a jó kapcsolatunkat megtartani és a helyzetet tisztázni” – mondta az MTI-nek Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A klub etikátlannak, példátlannak és erkölcstelennek tartja a sportnapilap eljárását. A Fradi az ügy lezárásáig visszavonja a Nemzeti Sport összes akkreditációját, így az újságírók nem mehetnek be a Ferencváros mérkőzéseire.

Milan Peric leigazolásával kapcsolatban az egyeztetések egyébként folynak a Ferencváros és a Videoton között.