Túl az első tréningen a válogatott

Egyedül Vadócz Krisztián nem edzett a többiekkel, az ő hazaútja elhúzódott.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya megtartotta a San Marino, illetve a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar nemzeti csapat első edzését Telkiben.

A keret tagjai közül egyedül Vadócz Krisztián maradt távol, neki a hazaútja nyúlt meg vasárnap esti spanyol bajnoki mérkőzését követően.

Az első játékosok már késő délelőtt megjelentek az edzőkomplexumban, kor délutánra pedig szinte teljes volt a létszám. Első megmozdulásként az együttes körüli fontos témák kivesézése volt napirendi ponton, ezen dr. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is tiszteletét tette. Ezt követte a HLSZ díjátadója, melyről bővebben itt olvashat.

A kitüntetések után a sajtó rendelkezésére álltak a labdarúgók, majd Egervári külön csoportokra osztotta a játékosokat, kezdetét vette az első foglalkozás, melynek elején Vanczák Vilmos azt az örömhírt kapta, hogy megszületett első gyermeke, a svájci Sion labdarúgója így később kimenőt is kapott, hogy meglátogassa családját.