Ha nincs pénz, üzletelni kell, Heffler kishitű volt

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának a liláknál végbemenő játékoskeringőről.

Ahogy arról már beszámoltunk, Vaskó Tamás kedden aláírt a Videotonhoz, így Kabát Péter és Dusan Vasziljevics után újabb alapember hagyta el a Megyeri utat. Mészöly Géza, a gárda trénere bizakodó, az Ujpestfc.hu-nak nyilatkozva elmondta, olyan játékosok vannak a keretben, akik a közeljövőben felemelhetik az újpesti labdarúgást.

„Tehetséges fiatalokkal dolgozhatok, ez minden edző álma. Nem akarok nagy szavakat használni, de van tíz olyan ifjú reménységünk, aki egy-két éven belül újra nagy csapattá teheti az Újpestet. Azt mondom, ha a klubnak most pénzre van szüksége, akkor adjon el mindenkit, akiért jelentős összeg folyhat be. Nincs ezzel semmi gond, a futball üzlet, ezt nekem edzőként is tudomásul kell vennem. Itthon jelen pillanatban csak a Debrecen, a Videoton és a Győr hajlandó pénzt áldozni játékosokra, ha ők bejelentkeznek valakiért, akkor mi üzletelünk velük.”

A szakembert ezután Heffler Tiborról kérdezte a honlap, aki júniusban három évre elkötelezte magát a lilákhoz, ám végül visszamondta a megállapodást.

„Örülök, hogy nem került hozzánk, mert aki ilyen kishitű, annak nincs helye Újpesten. Számomra egyértelmű, hogy egy vidékről felkerült fiatalember nem mindig tud megbirkózni egy fővárosi nagycsapat elvárásaival.”