Berbatov marad Manchesterben

Alex Ferguson a balul sikerült idény ellenére kitart a bolgár mellett. A szakvezető nem tervez nagy átalakulást a keretben.

A Manchester United menedzsere, Alex Ferguson cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint túladna a támadón, sőt, hangsúlyozta: Dimitar Berbatov az Old Traffordon marad. A csatár az első idény néhány felvillanásától eltekintve nem váltotta meg a világot a manchesterieknél, sokak szerint eltúlzott volt a 30.5 millió fontos ára is.

Berbatov 2008 szeptemberében érkezett az akkori bajnokcsapathoz, ám nem tudta megismételni a Tottenham Hotspur együttesében nyújtott játékát, a legutóbbi bajnokságban mindösszesen 12 alkalommal talált a hálóba.

„Nem adjuk el Dimitart” – reagált Ferguson a The Mirror kérdésére. „Talán túl nagy volt a rá nehezedő nyomás. Minden évben nagy a spekuláció, de már megtanultuk, hogy ezzel kell együtt élnünk. Berbatov kiváló játékos, ezért jövőre is velünk lesz. A csapaton sem kell sokat erősíteni. Idén a legnagyobb problémánk inkább az volt, hogy összesen 16 játékosunk is hiányzott különböző sérülések miatt, s ezt nehéz orvosolni. Amikor például a védőnégyesünk összeállt, a játékunk is stabil volt.”