Már nem Martin Albertsen a Fradi kézicsapatának edzője

A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Martin Albertsen kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és a dán szakember.

A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Martin Albertsen kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és a dán szakember.

A csapat irányítását ideiglenesen az eddigi másodedző, Allan Heine veszi át – számolt be honlapján szerdán a zöld-fehér klub.

Albertsent júniusban nevezték ki a 15 év után távozó Elek Gábor helyére. Irányításával az FTC-Rail Cargo Hungaria mind a négy bajnokiját megnyerte, a Bajnokok Ligájában azonban az elmúlt idény döntőse három vereséggel és egy döntetlennel mindössze a hetedik, utolsó előtti helyen áll a csoportjában.

A legutóbbi, Rapid Bukarest elleni mérkőzés előtt a ferencvárosi szurkolók a bemutatásnál kifütyülték a vezetőedzőt.

A Ferencváros Rapid Bukarest elleni meccsének összefoglalója:

A 45 éves Martin Albertsen játékos-pályafutását hamar lezárta egy sérülés miatt, ezt követően utánpótlás-edzőként dolgozott, illetve a dán másodosztályú AGF együttesét is irányította. 2002-ben a Viborg HK vezetőedzője lett, bajnokságot, kupát és EHF-kupát nyert a csapattal. 2004-ben a német Leipzighez igazolt, amellyel két évvel később bajnok és kupagyőztes volt, majd hazatért Dániába, ahol a következő szűk egy évtizedet három különböző csapatnál (Randers, Viborg, Kobenhavn) töltötte.

2014 decemberében vette át a német Bietigheim irányítását, és a klubot története első bajnoki címéhez segítette 2017-ben. 2019-ben is bajnokságot nyert a Bietigheimmel, majd 2020-ban távozott. 2018-tól párhuzamosan betöltötte a svájci szövetségi kapitányi posztot is, a válogatottat 2022-ben története során először kijuttatta az Európa-bajnokságra, illetve ő felelt 2020 óta a svájci kézilabda akadémia munkájáért is. Ezekről a tisztségeiről lemondott, hogy csak a Ferencvárosra összpontosíthasson, a magyar klub kivásárolta 2024-ig szóló szerződéséből. Az FTC az mfor.hu cikke szerint közel 100 millió forintot költött a kinevezése után teljesítménymonitoring eszközök beszerzésére.

Albertsen volt a Fradi női csapatának első külföldi vezetőedzője, amit nem mindenki fogadott örömmel, Németh András például úgy nyilatkozott korábban, abnormális, hogy nem magyar szakember irányítja az FTC-t.

Kapcsolódó
Kubatovék gyengesége lenne, ha a BL-zakók ellenére letérnének az új útról
Martin Albertsen az EHF honlapjának adott interjújában soha vissza nem térő alkalomként aposztrofálta a Ferencvárostól kapott ajánlatot, ezzel indokolva, hogy otthagyta a svájci női kézilabda történetének legnagyobb projektjét. „A belső ösztönöm azt súgta: csináld, Martin!” – tette még hozzá. Vajon nem csalódott már most a megérzéseiben?