Elhatárolódott edzője nyilatkozatától a Győri ETO kézicsapata

Martín azt mondta, az FTC-t a szövetség támogatja, az ETO-nak ez kínos volt.

Meglepő nyilatkozatot tett szerdán Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC távoló edzője, aki azt mondta, nagyon nehéz legyőzni a nagy rivális FTC-t, „nemcsak azért, mert egy kiváló csapatról beszélünk, hanem azért is, mert a szövetség támogatja.” A klub hivatalos közleményben reagált.

„A Győri Audi ETO KC vezetése, valamint az első csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetése nem kívánja kommentálni Ambros Martín vezetőedző 2023. június 6-án, az M4 Sport televíziós stábjának adott nyilatkozatát. A klub távozó szakvezetője saját véleményét fejtette ki az interjúban.

Klubunk hisz a Fair Play és a sport írott, valamint íratlan szabályainak betartásában. A távozó vezetőedző nyilatkozatának szubjektív, a Magyar Kézilabda Szövetség semlegességét érintő kijelentéseivel nem értünk egyet, ezektől elhatárolódunk

írta.

Reagált Elek Gábor, az FTC-Rail Círgo Hungaria ugyancsak távozó edzője is, aki az M4 Sportnak ezt mondta:

„Ha ezt tudja bizonyítani, akkor el tudom fogadni. Hiszen erre én is mondhatom azt, hogy nem voltak egyenlők a feltételek, mert azért költségvetésben szorzókról beszélhetünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy jóval kisebb költségvetésből tudtuk őket rendszeresen megszorongatni.

Ő úgy gondolja, hogy a szövetség minket támogatott, én meg úgy, hogy őket meg sokkal többen pénzzel.

Kapcsolódó
Győri kézilabdaedző: Nagyon nehéz legyőzni a Ferencvárost, mert a szövetség támogatja
Ambros Martín szerint az FTC az ETO-nak köszönhetően nőtt fel, mint csapat.