Norvégiába igazolt az egyik legnagyobb magyar kézitehetség

Az Tor Odvar Moen lesz az edzője, akit jól ismer Siófokról.

A norvég élvonalban szereplő Molde HK Elite csapatához igazolt a kézilabdázó Kajdon Blanka.

A norvég csapat pénteken közösségi oldalán jelentette be a 20 éves utánpótlás-válogatott játékos szerződtetését. Az irányító eddig Siófokon kézilabdázott, új edzője pedig az a Tor Odvar Moen lesz, aki 2018 és 2020 között a magyar klubnál dolgozott.

„Nagyon várom, hogy Norvégiába költözzek, és tagja legyek a Moldénak, amelyet egy izgalmas csapatnak tartok. Kíváncsian várom, mi vár rám egy új környezetben és teljesen más kultúrában. Hihetetlenül motivált vagyok, és már nagyon szeretnék találkozni a csapattársakkal” – idézte a Molde Facebook-oldala Kajdont.

Moen azt mondta róla, hogy a magyar kézilabda egyik legnagyobb tehetségének tartja, aki különösen erős a párharcokban. Hozzátette, a tavalyi juniorvébén ezüstérmet szerző, és az All Star-csapatba beválasztott magyar kézis nagyon jól lát a pályán, és gyors lövésekkel operál.

Két fordulóval a vége előtt a Siófok az ötödik helyen áll az NB I-ben, de pár hete tudni lehet, hogy a klub a nyáron szélnek ereszti játékosait és a következő szezonban juniorcsapattal áll ki. A Molde a norvég bajnokság alapszakaszában negyedik lett, de a negyeddöntőben kiesett a Larvikkal szemben.