Sport

Még sosem történt ilyen: coming outolt egy aktív NFL-játékos

A legmacsóbb sportban, az amerikai fociban eddig csak olyanok vallották be, hogy saját nemükhöz vonzódnak, akik már befejezték az aktív pályafutásukat. Mérkőzésein még soha nem játszott nyíltan meleg játékos.

A Las Vegas Raiders DE-je (defensive end), avagy védekező játékosa Carl Nassib nyílt instagram üzenetében jelentette be, hogy meleg. Ezzel felvállaltan ő az egyetlen meleg játékosa a NFL-nek.

„Meleg vagyok. Már egy ideje el akartam ezt mondani, de végre elég bátorságot érzek magamban, hogy levegyem a mellkasomról ezt a terhet. Remek életem van. Megvan a szertő családom, barátaim és munkahelyem, minden amit egy srác kérhet. Amit mondok magánember teszem, ezért remélem, tudjátok, hogy nem azért álltam ki, hogy magamra hívjam fel a figyelmet. Szerintem az ügy képviselete számít.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carl Nassib (@carlnassib) által megosztott bejegyzés

Nassib bejelentette azt is, hogy 100 000 dollárt adományoz a Trevor Project nevű nonprofit szervezetnek, amely az LMBT-fiatalok öngyilkosság-megelőzési programjaira összpontosít.

A legmacsóbb amerikai sport alapszakasz mérkőzésein még soha nem játszott nyíltan meleg játékos. Michael Sam a 2014-es NFL-draft előtt jelentette be, hogy meleg, a Rams draftolta és játszott is náluk az előszezonban, de az alapszakaszban már nem szerepelt. Néhány játékos csak azt követően coming outolt, hogy befejezte játékos karrierjét.

A jelenleg 28 éves Nassib 2015-ben, a Pennsylvania State University hallgatójaként bekerült az év tíz legjobb védekező játékosa közé, majd egy évvel később a Browns draftolta a harmadik körben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik