Sport lineup

Öt embert, köztük két gyereket lőtt le a korábbi NFL-játékos

MADDIE MEYER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
MADDIE MEYER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Öt embert, köztük két gyereket lőtt le a korábbi NFL-játékos, Phillip Adams, aki a mészárlás után végzett magával.

Az eset a dél-karolinai Rock Hillben történt, és az ügyben eljáró seriff, Kevin Tolson azt nyilatkozta, egyelőre nem tudni, mi volt az indíték.

Adams ismerte az áldozatait, az AP hírügynökség azt írta, a sérülései miatt visszavonuló amerikaifocistát az a köztiszteletben álló orvos, Robert Lesslie kezelte, akit most megölt.

A 70 éves Lesslie mellett a felesége, Barbara, valamint két unokájuk, a 9 éves Adah és az 5 éves Noah is életét vesztette a lövöldözésben, az ötödik áldozat Lesslie egyik alkalmazottja, James Lewis. A szintén meglőtt Robert Shook életéért az orvosok küzdenek, kritikus állapotban vitték a charlotte-i kórházban.

A 911-re érkezett bejelentések után a rendőrök nagy erőkkel vonultak fel Adams szüleinek házánál, és órákon át tárgyaltak vele, de nem jártak sikerrel, és a férfi végül maga ellen fordította a fegyverét.

A 32 éves Adams hat szezont húzott le az NFL-ben, és hat különböző csapatban fordult meg: a San Franciscónál, a New Englandnél, a Seattle Seahawsnál, az Oaklandnél, a New York Jetsnél, majd 2015-ben az Atlanta Falconsból vonult vissza. Első évében egy súlyos bokasérülés rontotta el az idényért, majd 2012-ben három meccs alatt kétszer is agyrázkódást szenvedett.

Az utóbbi években több amerikaifocistáról, valamint jégkorongosról derült ki, hogy a karrierjük során elszenvedett ütközések következtében jelentős mértékben károsodott az agyuk, a krónikus traumatikus enkefalopátia (CTE) pedig gyakran jár együtt depresszióval. Adams ügyében még nem derült ki, hogy szó volt-e hasonló problémáról, de az ügynöke, Scott Casterline azt mondta, Adams már játékosként is szeretett elvonulni, külön lenni a csapattársaktól.

Casterline szerint Adamst nagyon megviselte, hogy az újoncévében elszenvedett bokasérülése miatt sok csapat leírta, és nehezen vette tudomásul, hogy nem tud megragadni a ligában.

„Azt éreztem rajta, hogy az amerikaifutball nélkül elveszettnek, összetörtnek tűnt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik