Sport

WBC: Dillian Whyte ballal küldte padlóra Alekszandr Povetkint

Matchroom Boxing
Matchroom Boxing

Tavaly augusztusban Alekszandr Povetkin ugyan kétszer is padlót fogott, ám utána egy ütéssel ájultra verte Dillian Whyte-ot azon a nehézsúlyú bokszmeccsen, amelynek az volt a tétje, hogy ki hívhatja ki a WBC (Boksz Világtanács) világbajnokát, a brit Tyson Furyt.

Nos, az orosz és a brit bunyós szombat éjjel Gibraltáron újra egymásnak feszült, ezúttal a WBC szervezet nehézsúlyú interim, azaz ideiglenes világbajnoki címéért.

A fogadóirodák egyértelműen Whyte-nak adták a nagyobb esélyt, lévén a koronavírusos megbetegedésből felépülő Povetkin formáját előzetesen nem tartották százszázalékosnak. Az orosz annak ellenére beleállt a küzdelembe, hogy nem lehetett tökéletes formában.

A profiboksz.hu szerint az első menet Whyte fölényét hozta, a másodikban kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, míg a harmadikban ismét látványosabban Whyte felé billent a mérleg nyelve.

A negyedik felvonás elejére egyre rosszabb állapotba került Povetkin. A menet közepén megrendítő ütést kapott be, ennek ellenére valahogy állva maradt, bár láthatóan nem nagyon lehetett már tudatánál. Whyte végül egy brutális balcsapottal küldte padlóra a fejét teljesen védtelenül hagyó Povekint. Ugyan ebből is felállt az orosz, de miközben edzője bedobta a törülközőt, a mérkőzésvezető is leállította a küzdelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik