Sport

Szem nem marad szárazon: még a rivális játékos is megkönnyezte a teniszmeccs végét

Alighanem lejátszotta utolsó egyes mérkőzését Nicolas Mahut a francia nyílt teniszbajnokságon. A 37 éves játékos még nem jelentette be hivatalosan a visszavonulását, de már egy ideje pedzegeti, hogy hamarosan befejezi a profi sportot. Az alábbi történet pár napja történt ugyan, de a net most kapta fel és igazából hiba lenne nem beszámolni róla.

A szabadkártyával induló Mahut az első körben kétszettes hátrányból verte Marco Cecchinatót, majd Philipp Kohlschreibert győzte le három viszonylag sima játszmában. A harmadik fordulóban előnyben volt Leonardo Mayer ellen, de az argentin fordított, majd 3-6, 7-6, 6-4, 7-6-tal lépett tovább – majd kapott ki Roger Federertől.

Mahut elpityeredett, miközben a táskáját pakolta össze a meccs után, ekkor a pályára rohant a kisfia, akivel hosszan ölelkeztek. Ezt már Mayer sem bírta könnyek nélkül, majd a közönséggel közösen megtapsolta Nicolas Mahutot. Ez az idei Roland Garros egyik legmeghatóbb és legemlékezetesebb pillanata.

Nicolas Mahut 19 éve játszik a profik között, a legjobb helyezése a 37. volt a világranglistán. Összesen négy tornát nyert karrierje során, Grand Slamen a legtovább 2016-ban, Wimbledonban jutott, akkor a negyedik körig ment.

Nyitókép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik