Egyéni csúcsokra hajt Hosszú Katinka

Nem kilenc, hanem tíz számban indul Berlinben Hosszú Katinka, és még a vegyes-vegyes váltót is bevállalhatja az Eb-n.

Az országos úszóbajnokság zárónapján kiadott közleménybe hiba csúszott, de ez egy cseppet sem zavarja Hosszú Katinkát, aki maga vállalkozott az őt érintő baki korrekciójára.

„Az igazság az, hogy nem kilenc, hanem tíz egyéni számban állok rajthoz, a 100 hát ugyanis kimaradt a felsorolásból. Bőven lesz tehát teendőm a berlini kontinensbajnokság nagymedencés versenyeinek hét napján, és még az is előfordulhat, hogy bevállalom a vegyes-vegyes, azaz a férfi-női váltóban is a szereplést. Nagyon készülünk az Európa-bajnokságra, ugyanolyan lendülettel és elhatározással, mint a többi nagy világversenyre, az olimpiára és a világbajnokságra” – nyilatkozta Hosszú.

 Fotó: MTI

Arra a kérdésre, hogy a tíz egyéni számából melyek lesznek azok Berlinben, amelyekben a legnagyobb sikerre számíthat, így válaszolt.

„Az a jó az én nagy választékomban, hogy ha az egyik vagy a másik reményteljes számomból valamelyik nem jönne be, akkor ott a többi javításnak. Papíron a 200 és a 400 vegyesen, valamint a 200 pillangón számíthatok a legjobb szereplésre, hiszen ezekben a számokban én vagyok az Európa-rekorder, de az elméletet a gyakorlat olykor megváltoztathatja. A legfőbb célom az, hogy a lehető legtöbb egyéni csúcsomat át tudjam adni a múltnak. Nem fogok viszont bánkódni, ha valamelyik versenyen úgy leszek egyéni legjobbammal második, hogy a világcsúcsot sikerült megközelítenem.”