Pesuth Rita Dubajban szurkol a Benedek-csapatnak

Az Emírségekben él egy ideje a hatszoros kickbox-világbajnok, aki kilátogatott a vízilabda-Világliga Szuperdöntőjére. Ennek apropóján kérdeztük, mi újság vele.


Itt a bal alsó sarokban Pesuth Rita, egy korábbi mérkőzésen (Fotó: Gonda Krisztina)

„A Kanada elleni meccsen voltunk kint egyelőre, ahol nagyon sajátos hangulatban néztük a fiúk játékát. Nincsenek sokan az egyébként hatalmas uszodában, de aki ott volt, jobbára magyar drukker volt. De így van ez a többi meccsen is, amikor a szerbek játszanak, akkor a szerb kolónia megy ki megnézni őket. Jó a kapcsolatom Gergely Pistivel vagy épp Dabrowski Norbival, jót beszélgettünk a meccs után. Pénteken ismét megyek, akkor Montenegróval játszunk a döntőbe jutásért” – mondta a Sport24-nek Pesuth Rita.

Bizony, Brguljanék ellen a döntőbe jutás a tét pénteken.

Szóval Rita lassan két éve költözött ki Dubajba, a szerelem vezette oda. Húga már egy ideje ott él, ugyanis férje, Bártfai Krisztián (világbajnok, olimpiai bronzérmes kajakos) az Emirates légitársaság pilótájaként dolgozik az Egyesült Arab Emírségekben.

Őket látogatta meg Rita, és akkor ismerkedett meg későbbi férjével, Kenyó Attilával, aki a királyi családnak dolgozik lovas oktatóként, mellette kaszkadőrként is ismerhetjük.


Egy kellemes beszélgetés a Kanada elleni meccs után Gergely Istvánnal és Benedek Tiborral, elöl Pesuth Rita húgának gyermekei
Fotó: Pesuth Rita

„Nagyon jól érzem magam Dubajban, de azért tudni kell, hogy sokat ingázom, gyakran vagyok Magyarországon is. Itt úszást oktatok gyerekeknek, főként magyar gyerekekkel foglalkozom, a baráti társaságunkból. Sok magyar él itt, az Emirátusokban úgy 2-3 ezer, és ezen belül Dubajban is jó páran. A mi kisebb közösségünk összetartó, a húgomék miatt otthon érzem magam, ráadásul többször a szüleim is jártak már nálunk” – meséli Rita, aki elmondta, mivel nagyon jó a közlekedés (és olcsó a benzin), nincs olyan vészesen távol a várostól a Hamdan Sports Complex, ahol a vízilabda-Világliga Szuperdöntőjét is rendezik. Ők egyébként az egyik városszéli lakóparkban, a Szilikon Oázisban laknak.

Mint elmondta, a helyiek kedvesek, befogadóak, annak ellenére, hogy csak 200 ezren vannak Dubajban, 1 millió 800 ezren külföldiek, vendégmunkások, bevándorlók, turisták, igazi olvasztótégelyről beszélhetünk.

Annak ellenére, hogy eltörölték a vízumot, nem olyan egyszerű csak úgy kiutazni és letelepedni Dubajban, aki utóbbit tervezi, annak már munkaszerződéssel kell rendelkeznie, mikor útnak indul.

A pólós srácok csak „szezonális munkára” érkeztek, meg akarják nyerni a Világligát. A Montenegró elleni elődöntő pénteken 15 óra 10 perckor kezdődik.