Komoly bunyó volt a horvát-magyaron

Hazai medencében verte az aktuális olimpiai bajnokot a regnáló világbajnok. Utóbbi lenne a Benedek Tibor vezette magyar vízilabda-válogatott, ugye. Annyira kemény, izgalmas meccs volt, hogy bánhatjuk, egyik televízió sem közvetítette. Nyilatkozatok.

Parázs meccs volt, annyi szent. Mi más lehetett volna. 2012 olimpiai bajnoka és 2013 világbajnoka csak vérre menő meccset játszhat egymással. Szó szerint. A Világliga, selejtező, “B” csoport, 3. fordulójában kedden este büntetőkkel vertük a házigazdákat (6-6 után, ötméteresekkel: 1-2). A meccs 3., és 4. negyedében komoly verekedés folyt a vízben, de ezt már megszokták Vargáék, akik a jelek szerint felvették a kesztyűt.


Nagy Viktor újra parádézott a kapuban
Fotó: MTI

“Mindkét csapat sokat hibázott, igaz, a védelmek is nagyszerűen dolgoztak, és a kapusok is remekül védtek mind a két oldalon. Az, hogy a mérkőzés képe ilyen volt, a téli szünet számlájára is írható: akik nem játszanak a Bajnokok Ligájában, azoknak pláne nehéz felvenni a nemzetközi ritmust. Ebbe bele kell rázódni, azaz abszolút belefértek a hibák – egyébként pedig az döntött, hogy a csapat akarása mindent felülírt “- nyilatkozta a mérkőzést követően Benedek Tibor szövetségi kapitány a szövetség honlapján. 

Forrt a víz Sibenikben
Forrás: waterpolo.hu

A kapitány arra is kitért, mennyire volt kemény ütközet. “Ez tényleg vérre ment, voltak kisebb-nagyobb verekedések, a harmadik-negyedik negyedben nagyon komoly adok-kapok ment. De bírtuk, így mindig fel tudtunk zárkózni. A csapat lelkierejét bizonyítja, hogy bár 4-4-nél egy már kivédekezett előnyből szerencsés, vagy még inkább szabálytalan gólt szereztek a horvátok, majd elhúztak 6-4-re, de innen is vissza tudtunk jönni. Nagyon jó érzések kavarognak bennem. Nem is igazán az eredmény miatt, bár az mindig fontos, hanem hogy ugyanazzal a tűzzel ment a csapat, mint amikor 2012 őszén elkezdtük a közös munkát” – vélekedett a kapitány.

A horvátok szövetségi kapitánya, Ivica Tucak igazi mélyütésként érte meg válogatottunk sibeniki sikerét.

Ez fáj. Mindig nagyon fáj… Az utolsó négy mérkőzésünkből hármat veszítettünk el, és mindegyiket ugyanúgy… A játékosokat nem hibáztatom, különösen nem a fiatalokat. Végig meccsben voltunk, jobbak voltunk, esélyünk volt a háromgólos különbség kialakítására, és ezzel a meccs befejezésére. Ennek ellenére továbbra is hiszek abban, hogy Athénben megverhetjük a görögöket, és akkor az utolsó napon Magyarországon dől el, melyikünk nyeri a csoportot. Csak nehezen tudom megemészteni, hogy ma veszítettünk – amikor másodpercekkel a vége előtt kapunk egy ilyen gólt, az tényleg nagyon tud fájni…”