Benny Chen lett a Millionaire Maker bajnoka

A póker világbajnokság Millionaire Maker tornáját a kanadai Benny Chen nyerte, amivel 1,2 millió dollárt tehetett zsebre.

Szerdán ért véget az idén először megrendezett Millionaire Maker a World Series of Pokeren. A győzelmet és az 1,2 millió dolláros fődíjat a kanadai Benny Chen tehette zsebre – írja a Poker.hu.

Az 1 500 dollár nevezési díjú Millionaire Makeren 6 343 induló jelentkezett játékra, így félelmetesen nagy nyereményalap alakult ki, 8,5 millió dollár került kiosztásra.

A debütáló tornán Stumpf András személyében megszületett az első magyar helyezett is, zsugásunk a 241. pozíciót tudta megszerezni, amivel 5 300 dollárt nyert.

A döntő a harmadik játéknapon alakult ki, a legjobb kilenc között a legismertebb zsugás az amerikai Dan „djk123” Kelly volt, aki az idei póker világbajnokságon már a második fináléjába jutott be.

Ahogy az előzőn, úgy azonban a mostanin sem sikerült megszerezni a győzelmet, végül az ötödik helyen zárt, amivel 302 ezer dollárt tehetett zsebre.

A párbajt két ismeretlen kártyás játszhatta, a kanadai Benny Chen és az amerikai Michael Bennington, előbbi végig vezetett, és nem is adta ki azt kezéből, és a bajnoki címet is sikerült megszereznie.

Chen 1,2 millió dollárral gazdagodott, míg Bennington 742 ezer dollárt vehetett át az ezüstérem mellé.