Bedák győztesen tért vissza a szorítóba

Nagyszerű hangulatban és a várakozásoknak megfelelően teltház előtt zajlott a Ferobox Event első bokszgálája Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban.

Bár az igazi nagy pofonokat az esti mérkőzésektől, a visszatérő Bedák Zsolttól vagy a magyar bajnoki övért bunyózó Nagy Sándortól várhattuk, már délután sem unatkozhatott a közönség. Nehézsúlyban Csepregi János és Tóth Zoltán vívott négymenetes, meglehetősen mozgalmas meccset. Előbbit már a második menetben padlóra küldte a Ferobox öklözője, majd az utolsóban kétszer is megrogyasztotta – a másodiknál már nem is tudta folytatni Csepregi, így a bíró beszüntette a látványos összecsapást.

De a java még csak ezután jött! Kezdődött a nagy visszatérő Bedák Zsolttal, aki közel három év kihagyás után a fehérorosz Anton Bekishsel vívott hatmenetes meccset. A magyar bunyós az első menettől irányított, jobb felütésből és bal horogból is több tiszta ütése volt, a második menetben padlót is fogott Bekish. Masszív ellenfélnek bizonyult azonban, állta a pofonokat, de a hatodik menet után nem volt kérdés, hogy Bedák kezét emeli magasba a bíró, akit hatalmas tapssal jutalmazott a közönség.

A szlovákiai magyar, Kovács Tamás „Tomi Kidet” először láthatták a televízióban a magyar nézők. Nem volt nehéz dolga, Vécsei Péter nem sok ellenállást tanúsított, Tomi Kid kétszer is padlóra küldte, mire az ötödik menetben T.K.O.-val ért véget az összecsapás.

Az este első címmeccsén Nagy Lajos Márk az olasz Felice Moncellivel bunyózott a GBC junior övéért. Végig kiegyenlített bunyót hozott a meccs, Márk az utolsó menetekre indult be, amely végül a bíróknál elégnek bizonyult a győzelemhez, így a csarnok közönségének üdvrivalgása közepette vehette át a nemzetközi övet.

A legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzés kétség kívül Nagy Sándor és Bozai Gyula összecsapása volt a cirkálósúly magyar bajnoki övéért. Mindkét bunyós hatalmas szurkolótáborral rendelkezett, ennek megfelelő hangorkánban püfölték egymást az ökölvívók. Bozai az ex-rendőr jobbegyenese után már az első menetben padlót fogott, de folytatódott a meccs. A negyedik menetben is örülhetett a gongszónak, Nagy Sanyi elképesztő erővel vitte be az ütéseket.

A kilencedik menetben a piros sarokban egy bal horog után ismét számolni kellett rá, majd a következő hatalmas pofon után véget kellett vetni a meccsnek, mert Bozai alig állt a lábán. Ezzel Nagy Sanyi derekára került az öv, melyet kicsit nehezen viselt ellenfele.

Rácz Félix ki is használta az alkalmat és az elégedetlenkedők megnyugtatására kihívta Nagy nevében egy visszavágóra Bozait.