Meglepetések Benedek Tibor első keretében

A magyar férfi-vízilabdaválogatott új szövetségi kapitánya megnevezte, kire számít az első összetartáson.

A magyar csapat új mestere a gárda hivatalos weboldalán, a vlv.hu-n közölte a névsort, amelynek tagjai az orosz-magyar Világliga-találkozón kapnak majd szerepet.

Újoncok sora szerepel a csapatban, így a szolnoki kapus, Lévai Márton, a mezőnyjátékosok közül pedig Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Német Toni, Sedlmayer Tamás. Nincs viszont a keretben többek között Szécsi Zoltán, Biros Péter vagy épp Gór-Nagy Miklós sem.

“Ez egy olyan keret, amely nyitott és úgy érzem, kellő motivációt ad mindenkinek, a fiataloknak is. Ami a jövőbeni munkát illeti: ahogy már említettem, mindazt, ami korábban jól működött, megtartom, ami pedig fejlődést hozhat, azzal igyekszem bővíteni a repertoárt. Sűrű a klubszezon és alkalmazkodni kell a klubok érdekeihez, emiatt nyárig nagyon kevés idő lesz a közös felkészülésre.

A keret január 28-án, hétfőn találkozik először, kedden már utazunk, mert szerdán Világliga-meccs lesz Volgográdban, a hazaérkezés másnapján, pénteken pedig már itthon játszunk a románok ellen, szintén a Világligáért, Debrecenben” – nyilatkozta Benedek Tibor.

A másodedző Dabrowski Norbert, a BVSC edzője lesz, és ő fog segíteni a videoelemzésekben is. A kapusedző Gergely István, aki egyben a csapat ügyintézője (ő a szövetség elnöki posztjára is pályázott, de alulmaradt Kemény Dénessel szemben).

A játékosok erőnlétéért Horváth Tamás felel, aki a TF oktatója. A csapat mellett dolgozik továbbra is Tóvári Zsuzsa pszichológus, dr. Gábor Antal orvos és Illés Roland gyúró.

A magyar vízilabda-válogatott új kerete:

Kapusok: Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok), Nagy Viktor (Vasas)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Eger), Bedő Krisztián (BVSC), Decker Ádám (Szeged), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Jansik Szilárd (KSI), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Német Toni (KSI/Vasas), Salamon Ferenc (Eger), Sedlmayer Tamás (UVSE), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Primorje Rijeka), Varga Dénes (Primorje Rijeka), Vámos Márton (Vasas).