A labda a Vidi térfelén pattog

Csütörtökön este a Videoton FC Európa-liga selejtező visszavágón fogadja a Slovan Bratislavát, a két csapat mestere nyilatkozott az esélyekről.
Kapcsolódó cikkek

 

Egy esztendővel ezelőtt, nyert ugyan hazai pályán a Sturm Graz ellen a Videoton 3-2-re, de ez kevés volt ahhoz, hogy a csapat a BL selejtezőből továbblépjen, mivel az első találkozót két góllal az osztrák bajnok nyerte. Ezen az összecsapáson még a Vidi kezdőcsapatában játszott, és gólt ért le Elek Ákos. A válogatott középpályás azóta megjárta a Törökországot, szerdától, pedig a DVTK játékosa lehet, mivel a fehérváriak megegyeztek a borsodi klubbal.

Ez a rövid hír vezette fel az Európa-liga csütörtöki párharcának hivatalos sajtótájékoztatóját. Kétségtelen, hogy a piros-kékek egy héttel ezelőtt Pozsonyban elért 1-1-es eredménye után joggal mondhatjuk azt, hogy a párharc esélyesévé lépett elő a Vidi. Paulo Sousa a fehérváriak vezetőedzője mindenesetre bizakodónak tűnt. „Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, és ugye minimum 180 percig tart ez a párharc, amelynek egyelőre az első kilencven percén vagyunk túl. Remélhetőleg ugyanolyan jól fogunk teljesítni, mint ahogy azt Pozsonyban tettük, és hasonló teljesítménnyel kiharcolhatjuk a továbbjutást. A Slovan több játékosa úgy nyilatkozott, hogy tovább kell jutniuk egy magyar csapattal szemben, mi ezt szeretnénk megcáfolni, és amennyire csak lehet meg akarjuk nehezíteni a dolgukat. Bízom abban, hogy még az első mérkőzésen mutatott játéknál is többre leszünk képesek. Tudjuk azt, hogy ellenfelünk vezetőedzője néhány játékost megbüntetett, vagyis még agresszívebb, kemény játékra számíthatunk tőlük, de bízom a mieinkben. A szlovákok tévednek, hogy könnyebb meccs vár rájuk, mint Pozsonyban. Egy biztos, hogy itt Sóstón sem lesz egyszerű, de nekünk nem lehet más célunk, hogy a szurkolóink segítségével túllépjünk ezeken.” – mondta a Vidi szakvezetője.

Kovács István a Videoton utánpótlás válogatott tehetsége ugyan nem kapott lehetőséget Pozsonyban, de úgy nyilatkozott, hogy az első találkozón látottak ismeretében egyáltalán nem lesz sétagalopp a csütörtök esti mérkőzés, de bízik csapata továbbjutásában. Arra a kérdésre ugyan nem tudott felelni a középpályás, hogy pályára fog-e lépni. Sousa nyitva hagyta ezt azzal, hogy a játékos a felkészülés során már gólokkal bizonyított, de a Kovács nemcsak a jelen, hanem a jövő játékosa, de a csapatból bárki ülhetett volna ott, a sajtótájékoztatón.

Vladimir Weis a Slovan szakvezetője ötven-ötven százalékos esélyt adott mindkét csapatnak, ám hozzátette, hogy ők nyerni jöttek Fehérvárra. Arról, pedig, hogy kiket, és milyen mértékben büntetett meg nem szólt, klubja belügyének tekintette.