Újra leverték a király koronáját

Amir Khan kiütéses vereséget szenvedett Danny Garciatól Las Vegasban, a Bokszvilágtanács (WBC) kisváltósúlyú övéért kiírt mérkőzésen.

Amir Khan legutóbb tavaly decemberben bokszolt, akkor elszenvedte karrierje második profi vereségét, Lamont Peterson pontozással vette el a WBA és az IBF kisváltósúlyú övét. A WBA címe ugyanakkor még a zsebben maradt, a brit pedig megfogadta a Danny Garcia elleni meccsét megelőzően, hogy siker esetén súlycsoportot vált, hogy Floyd Mayweatherrel és Timothy Bradleyvel szállhasson ringbe.

King Khan ennek fényében jól kezdett magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Mandalay Bay Hotelben, a tőle megszokott pörgős stílussal irányította az első két menetet. A harmadik etap végén aztán minden megváltozott, amerikai riválisa bevitt egy irtózatosan nagy ütést bal kézzel, a brit pedig padlót fogott, számolni kellett rá. Folytatni tudta, majd szerencséjére jött a szünet, a negyedik negyedben azonban nem volt kegyelem, még kétszer kellett rá számolni, mielőtt leléptették volna.

Csúnyán elbántak Khannal:

A 24 éves Garcia ezzel 24 profi mérkőzés után is veretlen, ez volt a 15. kiütéses sikere. Megőrizte a WBC kisváltósúlyú övét, emellett már övé WBA és a Ring Magazine világbajnoki címe is. Khan pályafutása harmadik vereségét szenvedte el.

Egy másik britet is kiütöttek szombaton este, igaz Dereck Chisorával honfitársa, David Haye bánt el nehézsúlyban.