Davidi Kitai az EPT Berlin bajnoka

Az esélyes belga Davidi Kitai győzött az EPT Berlin döntőjén. Az élő versenyek triple crown-ját megszerző játékos 712 ezer eurót nyert.

A belga Davidi Kitai egy WSOP és WPT győzelem után megszerezte élete első EPT bajnoki címét a berlini főversenyen, amivel ő is triple crown tulajdonosnak hívhatja magát innentől – írja a Poker.hu.

Az European Poker Tour Berlin 5 ezer eurós főversenyét rendezték szombaton, az élről Davidi Kitai kezdhetett, de a szintén remek játékosnak tartott amerikai Andrew Chen ott volt szorosan a nyomában.

Az előzetes számítások szerint zajlottak az események a döntő asztalon, Kitai folyamatosan növelte előnyét, a kevés zsetonos játékosok pedig az életben maradásért folytattak, legtöbbször hiábavaló harcot.

Pratyush Buddiga, Marc Wright, Cesar Garcia és a második helyről kezdő Bahadir Kilickeser is távozni kényszerültek. Négy főnél a fiatal olasz és rendkívül tehetséges Mario Puccini búcsúzott, majd a dobogó alsó fokára az amatőr Andre Morath állhatott fel, aki ezzel a remek eredményével hobbijátékosként nyert 290 ezer eurót.

A párbajt így a két legesélyesebb játszhatta, amely nagyjából egyenlő zsetonarányról kezdődhetett meg, ami előtt még a két játékos alkut kötött egymással. Ezek alapján Kitai 632 ezer eurót, míg Chen 612 ezret kapott, fennmaradó 80 ezer eurót pedig a későbbi bajnok kaphatta meg.

Ezt végül a belga Davidi Kitai tudta behúzni, a profi játékos az utolsó leosztásba K-7-el ment allin, Chen A-Q-val adott meg, azonban a K-6-6-3-K közös lapok Kitainak kedveztek. Az élő póker triple crownját (ehhez egy-egy WSOP, WPT és EPT győzelem szükséges) full house-zal szerezte meg Kitai, és nem utolsó sorban 712 ezer euróval gazdagodott pénztárcája.