2008 után ismét van magyar csapat a BL-döntőben!

A Vasas 16-9 arányban verte a Jug Dubrovnikot, és négygólos hátrányát ledolgozvabejutott a vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

A Vasas szerda este próbálta meg azt, ami a Szegednek két órával hamarabb nem sikerült, nevezetesen, hogy a vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből a négyes döntőbe jusson.

A piros-kékek a Jug Dubrovnik ellen szálltak medencébe a lehetetlenért, hiszen az első meccsen 12-8 arányban maradtak alul, és a horvát vízilabda erejét ismerve a négy gól ledolgozása már-már csodával határos tettnek számított.

Az első negyed 3-3-mal zárult, aztán a másodikban valami egészen fantasztikus játékot produkált a magyar együttes. A Vasas állva hagyta a Jugot, ötöt lőtt zsinórban, amire ugyan a horvátok felébredtek, de csak eggyel válaszoltak. 8-4 a félidő.

A harmadik negyed gyors gólváltással indult, aztán Steinmetz és Katonás góljával már továbbjutásra állt a Vasas! A közönség tombolt, miközben Buslje azért szépített, de a további két Vasas-találatra csak egy válasz érkezett horvát részről, így a harmad hatgólos előnnyel zárult (13-7).

A Dubrovnik hozta el a minden eldöntő utolsó negyedben a labdát, de nem tudtak kezdeni vele semmit. Helyzet itt, helyzet ott, majd egy időkérés hazai oldalon, aminek végeztével Katonás lőtte ki a sarkot! Obradovic góljával azonnal válaszoltak a horvátok, majd ismét Katonás lőtt gólt. Egyre elkeseredettebben küzdüttek a horvátok, aminek kiállítás itt és kiállítás ott a vége, így négy perccel a vége előtt Földi edző 15-8-nál kikérte a második időt is. A horvátok összementek, mint zokni a mosásban és már képtelenek voltak újítani. A végén örömmámorban úszott mindenki, a csarnok felrobbant, az eredményjelzőn pedig 16-9 állt.

A TEVA-Vasas-Uniqa véghezvitte azt, amire kevesen számítottak, ledolgozta négygólos hátrányát!

2008 után újra van magyar csapat a döntőben!

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
TEVA-Vasas-UNIQA – Jug Dubrovnik (horvát) 16-9 (3-3, 5-1, 5-3, 3-2)
A magyar csapat gólszerzői: Katonás 4, Steinmetz Á. 3, Brguljan, Boskovic, Vörös 2-2, Steinmetz B., Fazekas, Kiss 1-1
Továbbjutott: a Vasas, 24-21-es összesítéssel.