Visszapillantó: Negyven percig alulmúltuk magunkat

Az U 18-as jégkorong vb-n Ukrajnától is vereséget szenvedtünk, de korántsem játszottunk úgy, mint előtte egy nappal Ausztria ellen.
Kapcsolódó cikkek

Dósa Krisztián a SAPA Fehérvár AV 19 bekkje azon a véleményen volt, hogy szorosabb is lehetett volna a vége.

– Mindenki jobbra számított, nyerni akartunk, de a meccs első negyvenöt percében esélyünk sem volt erre. A második harmad végén öt percig jól mentünk, de azon kívül nem jött össze semmi. Igaz ehhez hozzájárult az is, hogy nem tartottuk be a taktikát, fegyelmezetlenül játszottunk, és az ukránok keményebben dolgoztak, mint mi. A következő meccsek is fejben fognak eldőlni, sokat kell javulnunk az emberelőnyös helyzetek kihasználásában.

Csatlakozott játékos, és klubtársához a magyar válogatott második gólját szerző Arany Máté is, a fehérváriak kőkemény hátvédje is.

– Ezen a szinten már nem lehet, hogy negyven percig ne játszunk. Egy nagy rövidzárlatot kaptunk, és az a maradék húsz-huszonöt perc nem volt elég arra, hogy ezt az ötgólos hátrányt behozzuk. Az is a problémák közé tartozott, hogy az edzői utasításokat nem tartottuk be maximálisan, egyénieskedtünk, önző volt néha a játékunk, nem tudtunk csapatként működni.

A világbajnokságon ma szünnapot tartottak, a magyar válogatott a többi csapathoz hasonlóan azért edzett egyet. Rájuk is fért, hiszen szombaton a csoport élén álló fehérorosz gárdával mérkőznek.

Címkék: ifi jégkorong vb