Ungvári: a testvéremért küzdöttem

Az Isztambulban harmadik Eb-aranyérmét szerző dzsúdós, Ungvári Miklós egy hosszú út egyik állomásaként tekint az újabb elsőségére.
Kapcsolódó cikkek

Ahogyan arról írtunk, egésznapos szenzációs versenyzésével harmadszorra is Európa legjobbja lett Ungvári Miklós az isztambuli cselgáncs-Európa-bajnokságon.

“Nem mondom, hogy nem ittunk egy kortyot sem, mindenki elfogyasztotta a maga egy-két pohár sörét, de ennél több nem történt. Nem fáradtam el teljesen, bár a döntőbe jutást egy kicsit megsínylettem, előtte felkavarta a gyomromat valami étel vagy ital, de az utolsó meccs után persze már nem volt gond” – nyilatkozta a döntő másnapján az MTK-Erzsébetváros dzsúdósa, aki testvére, a doppingvétségen ért Attila (becenevén Karvaly) hívott fel először.

“Az adja a különlegességét ennek az éremnek és a hozzá kapott színarany EJU-jelvénynek, hogy ilyen lelkiállapotban szereztem meg. Amikor edzőm, Bíró Tamás látta, hogy az erőm vége felé járok, csak annyit mondott: csináld meg, ha nem magadért, akkor Karvalyért! Ez mindig erőt adott a folytatáshoz. Szóval szépen csillog ez az érem, de tudom, hogy ő is hasonló sikert tudott volna elérni itt Isztambulban” – mondta Ungvári Miklós, aki hozzátette, még nagyon hosszú az út a londoni olimpiáig.

Ungvári Miklós a magyar cselgáncssport 14. Eb-aranyát nyerte.