Jön a Samsung Android 5.1-es frissítése

A legújabb update-et nem meglepő módon a cég aktuális csúcskészülékei kapják meg első körben.

A Google tavaly októberben jelentette be az 5.0-ás verziószámot és Lollipop becenevet kapott Android mobil operációs rendszert, melynek házon belüli piaci részesedése jelenleg még csak 3-4 százalékra tehető. A Samsung az elmúlt időkben számos különböző készülékére elérhetővé tette az android 5.0-ás frissítést, és állítólag már javában dolgozik a következő update-en, mely ugyebár nem más, mint a március elején leleplezett Android 5.1.

Nyílt titok, hogy az Android 5.1 elsőként az ugyancsak március elején bejelentett, a kereskedelmi forgalomban azonban csak a jövő hónapban megjelenő Galaxy S6 és Galaxy S6 edge típusjelzésű Samsung okostelefonokon lesz elérhető, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor. Ezek a legújabb csúcsmobilok Android 5.0.2-es szoftverrel startolnak el a piacon, és friss hír, hogy a rajtuk elsőként elérhető, úgymond áramvonalasított új TouchWiz felhasználói felület a későbbiekben várhatóan a tavaly ősszel érkezett Galaxy Note 4 phabletre is ki fog jönni frissítés formájában. Ez utóbbi készülék egyébként megannyi késést követően csak nemrégiben kapta meg a jó öreg Android 4.4.4-et váltó Android 5.0.1-es frissítését.

Zárójelben megjegyzendő, hogy a Samsung Android 5.1-es frissítésével kapcsolatos első híradások egyelőre még csak pletykákon alapulnak, melyek a YouMobile-tól származnak, és amelyeket a SamMobile máris cáfolt. Idővel kiderül, hogy pontosan mi az igazság, ahhoz viszont természetesen kétség sem férhet, hogy a Samsung a közeljövőben 5.1-re fogja frissíteni felsőkategóriás telefonjait.