Strapabíró új okostelefon a Samsungtól

A vállalat két év után végre felfrissítette népszerű Xcover készülékét - lássuk mit tud a Galaxy Xcover 3!

A Samsung 2013 elején leplezte le az azóta igen komoly mennyiségben értékesített Galaxy Xcover 2 strapabíró okostelefont, melynek most végre megérkezett a sokak által várva várt utódmodellje. Az újdonság az elődjénél nagyobb kijelzőt, jobb processzort, több memóriát és combosabb akksit kapott.

A hivatalos IP67, illetve MIL-STD-810G minősítéssel rendelkező készülékben nem tesz kárt, ha 1 méter mély vízben 30 percen keresztül megúsztatjuk, ezenkívül pedig a por, a só, a magas páratartalom, az eső, a vibráció, az erős napsugárzás, a rázkódás és a termikus sokk sem okoz számára gondot. Ezenkívül akkor sincs probléma, ha 1,2 méter magasból véletlenül a földre pottyantjuk a telefont.

 

A 10 milliméter vastag, illetve 154 gramm tömegű Xcover 3 előlapját egy 4,5 colos képátlójú és 800×480 pixeles felbontású érintőkijelző uralja, melynek pixelsűrűségre 207 ppi. A megfelelő számítási teljesítményről egy négymagos 1,2 GHz-es chipset gondoskodik, mely 1,5 GB RAM, illetve 8 GB belsőmemória társaságát élvezi. Természetesen a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség is adott, az akkumulátor pedig 2200 mAh kapacitású.

Szólnunk kell továbbá a hamarosan 5.0-ára frissítendő, jelenleg azonban még csak 4.4-es Android operációs rendszerről, az 5 és 2 megapixeles kamerákról, az LTE mobilnetről, az NFC-ről, a magasságmérőről, az iránytűről, a GPS-vevőről, illetve az elemlámpa funkcióról. A nagyközönség először a jövő héten a CeBIT szakkiállításon tekintheti meg a Samsung Galaxy Xcover 3-at, mely áprilistól várhatóan 259 eurós (79 ezer forint) áron lesz kapható.