Három kulcsfigura is távozik az Origótól

Az általános vezérigazgató-helyettesen kívül felmondott az informatikai fejlesztések vezetője és a kereskedelmi vezető is. További távozások is várhatók.
Kapcsolódó cikkek

Távozik az origo.hu-t is működtető New Wave Media Zrt.-től a vállalalat általános vezérigazgató-helyettese, Tókos Lóránt – tudta meg a 24.hu. (Hasonló információt szerzett a kreativ.hu is.) Tókoson kívül tudomásunk szerint távozik Rottek Márton, az informatikai fejlesztési vezető, valamint Magyarfalvi Éva, a vállalat kereskedelmi vezetője is.

Úgy tudjuk, mindhárman már is be adták a felmondásukat: Tókos és Rottek ma, Magyarfalvi pedig két hete. A következő hetekben további távozások is várhatók.

A távozó Tókos Lóránt a karrierjét a Magyar Telekomnál kezdte, elemzőként, majd projektmenedzserként dolgozott, ezután a tartalomszolgáltatásokkal foglalkozó Mobilpress Zrt.-nek lett az igazgatóhelyettese, majd 2007-től az M Factory Zrt. portál- és tartalomigazgatója volt. 2011-ben, az M Factory beolvadt az Origóba, ekkor lett lapigazgató. Ő felelt a Postr nevű blogfelületért és a Videáért, valamint a mobilszolgáltatásért. Tókos egy idő után vezérigazgató-helyettes lett, majd a cégnyilvántartás alapján cégvezetői jogkört is kapott, és önálló aláírási jogosultsága lett Száraz István vezérigazgató mellett.

Idén június végén derült ki, hogy az Origót működtető New Wave Media Group Zrt.-t megvásárolta Matolcsy Ádám – Matolcsy György jegybankelnök fiának – eddig főleg bútoripari befektetésekkel foglalkozó cége, a Magyar Stratégiai Zrt.

Matolcsy fiához került az Origo
A Matolcsy Ádám kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Stratégiai Zrt. megvette az Origo Media és a New Wave Media portfólió egyesítéséből létrejött New Wave Media Group céget.
Volt tulajdonosa elmondta, miért vált meg az Origótól
Száraz István, a kormányközeli portál volt tulajdonosa Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Világgazdaság című lapjának adott interjúban arról is beszélt, marad a médiapiacon azután is, hogy eladta az Origót.
Főszerkesztőt váltott a közmédia
Pető Zoltán, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője vette át a hirado.hu stábjának irányítását a konzulból lett főszerkesztőtől.