Bajor Imrének gyógyír volt a munka

A közel három hónapja elhunyt színész soha nem felejtette el honnan jött, és hálás volt azért, hogy anno lehetőséget kapott Verebes Istvántól. Barátai és kollégái személyes történetekkel emlékeznek rá.
Kapcsolódó cikkek

Lubickolt szerepeiben, kabaréjeleneteiben, a Szomszédok révén pedig az egész ország megismerte Bajor Imrét. Színházi sikerei mellé jött aztán a Heti hetes, ahol ő volt az unikum: parodizált, improvizált, de a komoly témákhoz is hozzá tudott szólni.

Az RTL Klub riportmagazinjából kiderül az is, hogy amikor futott a szekér, Imre újra át akarta élni azt a korszakot, amiben a legjobban érezte magát. Azt, amikor pályája elején, estéken át sztorizott Balettcipő nevű törzshelyén, majd a Fészek klubban. Éttermet nyitott, hogy ott fogadja a barátokat, a kezdő színészeket és a színházat szerető rajongókat. Ám csalódnia kellett. A Kicsihuszár bezárása után a színész teljesen összeomlott. A munka jelentett számára gyógyírt.

“Az élet megy tovább. Újra kell kezdeni, nagyon jó dolgokat kell csinálni. Sokszor a munka hoz terápiát. A siker, amikor az ember az előadás végén kimegy és bravóznak, az maga az élet” – mondta akkor.

Hogy milyen is volt valójában a nemrégiben elhunyt színész, arról többek között Verebes István, Heilig Gábor, Havas Henrik, Hernádi Judit, Egri Kati, Gálvölgyi János, Oszvald Marika, Farkasházy Tivadar mesél el egy-egy személyes történetet a XXI. század kedd esti adásában.


Fotó: Kummer János

Címkék: rtl klubbajor imre