Kultúra

Inkább Shreket húzná az érettségin Dragomán helyett – diákok üzeneteiről posztoltak a kortárs magyar írók

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Ki máson is lehetne kitölteni a vizsgával kapcsolatban érzett frusztrációt, ha nem azokon, akikről a tételek szólnak?

A közösségi média eddig fel nem tárt lehetőségei közé nyújtott betekintést néhány kortárs magyar író: egész pontosan abba, hogyan vezetik le a diákok az érettségivel kapcsolatos frusztrációjukat azokon, akikből vizsgázniuk kell – szúrta ki a Könyvesmagazin. 

Mivel a Nemzeti Alaptanterv szerint a magyar nyelv és irodalom középszintű szóbeli érettségi tételei közt szerepelnie kell legalább egy kortárs magyar írónak, a jelenleg is élő és alkotó szerzők művei évről évre felbukkannak a vizsgán. Egyes diákok kapva kapnak az alkalmon, hogy a közösségi média segítségével magukkal a tételek tárgyával is megosszák ezzel kapcsolatos érzéseiket.

Dragomán György a két szélsőséges végletet osztotta meg anonimizálva: az egyik érettségiző azért írt neki, mert szeretné az ő tételét húzni a szóbelin, míg egy másik inkább Shreket választaná A fehér király szerzője helyett, egy harmadik pedig biztosította az írót arról, hogy ha őt húzza az érettségin, „akkor gatya.”

Grecsó Krisztián egy egész komoly érzelmi hullámvasútról tanúskodó csetfolyamot osztott meg, amelyben mindössze hat üzenet alatt jut el az illető a trágár gyalázkodástól az autogramkérésig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik