Előbb a felvételizők címét, majd téves információkat küldött körbe az új SZFE

Olykor még akadozik az átalakult Színművészeti Egyetem napi működése.

Nyilvános címzettlistával, az adott szakra felvételiző személyek látható e-mail-címével küldött levelet április 14-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem a jelentkezőknek. Az alapvető adatvédelmi probléma mellett más baj is volt a levéllel, mert 2011 májusára tervezett vizsgát említettek benne. A hvg.hu információi szerint később érkezett a helyesbítő levél Sára Balázstól, az SZFE új filmes intézetének vezetőjétől arról, hogy a felvételi vizsga dátuma természetesen 2021. május.

Egy nappal később, április 15-én az SZFE újabb leveleket küldött a felvételizőknek. Az első alapján nagyon rövid határidővel, április 18-ig vártak volna minden szükséges önéletrajzot, motivációs levelet, esetleges bemutatkozó videót és filmet, valamint a felvételi díját is addig kellett volna befizetni. Nem sokkal később újabb levelet küldtek arról, hogy a korábban megadott, április 18-hoz képest későbbi időpontok az irányadók a jelentkezés szempontjából (kivéve a vizsgadíj megfizetését, mert azt tényleg be kellett fizetni múlt vasárnapig).

Februárban írtuk meg, hogy idén reklámkampányban toborzott jelentkezőket az átalakult, modellváltáson átesett SZFE, ahol korábban mindig túljelentkezés volt.