Kultúra

Michael J. Foxot Biffre, a Vissza a jövőbe übersuttyójára emlékezteti Trump

Michael J. Fox nemrég megjelent memoárjában jelentette be, hogy egészségi állapota miatt visszavonul a színészettől. A véleményét azonban még elmondja, a Guardiannek adott interjújában például nemcsak betegségéről beszélt, de Donald Trumpról is kifejtette nézeteit.

A legrosszabb emberi ösztönök mindegyikét meglovagolja, és ez a szememben kiátkozást ér. Biff lett az elnökünk!

– mondta Fox, felidézve kultikus filmje, a Vissza a jövőbe suttyó antagonistáját, a főhőst és környezetét állandóan zaklató Biff Tannent. Akadtak persze, akik ezt a párhuzamot már évekkel korábban szóva tették, és akár a Photoshop segítségével mixelték össze a két karaktert. Sőt, a film forgatókönyvírója tavaly azt is elárulta, hogy bizonyos mértékig a 80-as években még a New York-i playboyok gondtalan életét élő Donald Trumpról mintázták Biff figuráját annak idején.

Foxnak külön fájdalmas volt, mikor Trump a 2016-os kampány hajrájában kigúnyolta a New York Times mozgássérült újságíróját, Serge Kovaleskit:

Amikor azt látod, hogy a saját csoportodat teszi nevetség tárgyává, az egy gyomrsossal ér fel. Annyira értelmetlen és olcsó húzás. Elképzelhetetlen, hogy egy reggel felébredjek, és nekiálljak kigúnyolni a narancssárga embereket

– mondta a színész, akit 1991-ben diagnosztizáltak Parkinson-kórral, és hét évvel később beszélt először a nyilvánosság előtt betegségéről. Fox így is képes volt folytatni a színészetet egészen mostanáig.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik