Félezer kiállító a legnagyobb agrárseregszemlén

Április utolsó hétvégéjén rendezik meg a XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat.

Hetek óta lázas munka folyik a Hód-Mezőgazda kiállítási centrumában. Standok, pavilonok, csarnokok épülnek a cég 16 hektáros, Kutasi úti telepén. Április 25-e és 27-e között rendezik meg  a XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat.

Tízezrek minden évben

Forrás: Állattenyésztésinapok.hu

A huszonegy éve életre hívott állatkiállítás mára a legjelentősebb magyarországi agrárseregszemlévé, az ország egyik legfontosabb szakmai találkozójává nőtte ki magát. Az állattenyésztés valamennyi – nálunk honos – ágazata képviselteti magát, de néhány éve már a növénytermesztés, a mezőgazdasági gépgyártás valamint az agrártudományok prominensei is jelen vannak a kiállítók között. Minden évben tízezrek látogatnak ki a bemutatókra. Az ország minden pontjáról érkeznek – szakmabeliek, laikusok egyaránt.

Félezer kiállító

Forrás: Állattenyésztésinapok.hu

Évek óta a szakma részéről is kivételes figyelem övezi a kiállítást. Jó ideje szinte minden négyzetméterre túljelentkezés van. Idén több mint 500 sertés-, marha-, baromfi-, ló-, kecske- és haltenyésztő, árus, kis- és nagygazda mutathatja be magát, a munkáját, a portékáját. A holstein-fríztől a szürke szarvasmarháig, a különböző pónilovaktól az arab telivérekig, az angol agaratól a magyar puliig több száz állatfajta lesz képviseltetve a rendezvényen. A szakmai programok mellett, ugyanakkor bemutatókkal, versenyekkel, show műsorokkal is készülnek a rendezők.

Tisztelgés a régiek előtt

Forrás: Youtube.com/Hód-Mezőgazda Zrt

Újdonság lesz az idén, hogy egy hatalmas – közel 10 méter magas – faragott fakapu fogadja majd a látogatókat a centrum előtt. A porta, az egykor az állattenyésztési napok területén működő Magyar Királyi Mezőgazdasági Szakiskolának, egyúttal a magyar agrármúltnak állít emléket.

A XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok részletes programját ide kattintva tekintheti meg.